Varberg

Raserat förtroende för sjukhuschef

Läkarförbundets representant i Varberg kräver nu att sjukhuschefen, Kristina Wallentin, tar tillbaka sin polisanmälan om dataintrång mot en läkare som läste en patientjournal. Chefsläkaren Tomas Zilling, anser att förtroendet för Kristina Wallentin är förbrukat.

Läkarföreningens representant i Varberg, chefsläkaren Tomas Zilling, anser nu att förtroendet för Kristina Wallentin är förbrukat och är kritisk mot flera inslag i hennes agerande.

– En sak som hon är gjort är att hon har misskrediterat SKL (Sveriges kommuner och landsting). Hon säger att hon gjorde polisanmälan på SKL:s uppdrag, det är inte sant. Det är upprörande och det är väldigt svårt att ha något förtroende för Kristina Wallentin i fortsättningen, säger Tomas Zilling.

Förutom att polisanmäla en läkare som har läst en journal för att kunna skriva en avvikelserapport har Kristina Wallentin även sagt att hon gjort polisanmälan på uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting. Men detta stämmer alltså inte säger Tomas Zilling.

– Det som hör till normalt hyfs är att man ber om ursäkt. Och att man ber om ursäkt offentligt och erkänner att man har begått ett allvarligt fel. Sedan bör hon också överväga om hon kan sitta kvar på uppdraget efter det som har hänt. Och polisanmälan ska man dra tillbaks.

– Kommentaren från sjukhusläkarföreningen är att det är väldigt svårt att ha något förtroende för en chef som beter sig på det sättet och många känner att vi har nått vägens ände och politikerna måste allvarligt överväga om hon ska få fortsätta sig uppdrag som chef, säger Tomas Zilling.