Halmstad

Johan Falk överröstad av cafégäster

Hög musik och tjoande från utestället the Café i Halmstad gör att besökare på biografen intill känner sig bestulna på filmupplevelsen.

– Oacceptabelt, tycker Svenska bio som skrivit till den kommunala fastighetsägaren för att komma tillrätta med problemet - som inte är nytt.

Hög musik, dunkande, tjo och skrik från utestället stal upplevelsen av actionfilmen om Johan Falk. Det anser några biobesökare som klagat hos Svenska bio. Dom känner sig lurade på filmens mening eftersom dom först inte förstod vilka ljud som tillhörde filmen och vilka ljud som kom utifrån.

På Svenska bio ser man allvarligt på klagomålen, som inte är dom första. Företaget har skrivit till den kommunala fastighetsägaren intill för att få stopp på störningarna. Patrik Johansson är platschef på biografen i Halmstad.

--  Vi ser det som ett väldigt stort problem. Våra kunder får inte bli störda på det viset, säger han.

Och det är inte bara ljud som är bekymret.

– Det som vållar de största problemen är att nödutgångarna blockeras inifrån gården. Där har vi definitivt inte fått bra respons från det kommunala fastighetsbolaget, säger Patrik Johansson.

AB Industristaden som äger grannhuset beklagar störningarna, och har fört klagomålen vidare till the Cafe och påpekat vikten av att dom följer hyreskontraktet. Så mycker mer kan man inte göra säger fastighetsbolagets VD Anders Ekblom. Han säger också att på grund av renovering nästa år är alla hyresgäster uppsagda och det är oklart vad det blir för verksamhet i huset sen.

Men Svenska bio kommer att ställa krav.

– Gården intill är en samfällighet som Industristaden och Svenska Bio har tillsammans, och vi kan i princip kräva att det inte skall förekomma någon verksamhet alls på gården.

Något han dock inte vill göra:

– För visst är det trevligt med litet liv och rörelse, men det får definitivt inte störa våra biokunder, säger Patrik Johansson.