Änglamamman

 

Melissa lever ett typiskt småbarnsmammaliv. Snart är det födelsedagsfirande med princesstårta och tomtebloss. Det finns bara ett problem: det finns inga barn.

Hennes tvillingdöttrar dog direkt efter födseln, efter bara några andetag. Men Melissa fortsätter vara mamma på andra sidan. .

I Verkligheten hör du historier under rubriken Andra sidan. Om paradisön som blev ett helvete och om Palestina-kämpen som egentligen är israelisk patriot.

Dessutom: solen som katalysator för hat-SMS i Kenya och nästa steg mot utvisning för Sebastian.

Verkligheten denna vecka:

Melissa, änglamamma
Melissa har hanterat sina tvillingdöttrars död direkt efter förlossningen på ett udda sätt. Hon hittar på och lever livet som om de hade levat. Det är ett sätt att skruva till mammarollen. Det finns tonårsmammor, stränga mammor, curlingmammor. Varför inte änglamammor? Men när som helst ska Melissa föda igen. Vad händer då, när verkligheten tränger sig på? 

Det förlorade paradiset
En av världens mest isolerade öar är Pitcairn i Söderhavet. På ytan ett paradis, men just nu ett brinnande helvete. Bland de 40-tal öborna uppdagar sig plötsligt en härva av systematiserade våldtäkter. Alla män på ön blir misstänkta. Sex av dem döms, sätts i ett nybyggt fängelse och övervakas av resten av ön. Idag tvingas öborna dela ut lappar till besökare som varnar för pedofiler. Magnus Arvidson berättar den vidriga historien med sensmoralen att i isolering kan vad som helst hända.

Förrädaren
Noa Galili är 23 år och fredsaktivist. Hon bevakar bosättningar på Västbanken och utåt sätt är hon den typiska Palestina-aktivisten. Men Noa är israel och engagerar sig för palestinier - av patriotiska skäl. För Verkligheten berättar hon om missförstånd, äggkastning och om att stå öga mot öga mot sitt eget folk.

Solen den allsmäktige
Inför det senaste valet i Kenya skickades massvis med hat-SMS ut från politiska högkvarter till massorna. SMS:en tros ligga bakom både våldsamheter och död. Nu riskerar de att bli ännu fler. Och boven i dramat är: solen.

Dessutom del två i serien Utvisningen. Klockan tickar för Sebastian där han sitter i sin cell och hoppas på nåd för att slippa utvisas till ett främmande land. Vad kommer hända på andra sidan?

Programmet sändes 31 augusti 2009