Fyra gripna för Torsåkerrån

Uppdaterad 15:15

Sammanlagt har fyra personer gripits i Dalarna misstänkta för butiksrånet i Torsåker i Gästrikland i går morse och de är alla hemmahörande i Dalarna. Två unga män greps och anhölls igår men nu har ytterligare två män har gripits här i Dalarna misstänkta för att ha deltagit i det väpnade rånet. De är båda 19 år.

Rånet mot matvarubutiken i Torsåker utfördes tidigt på förmiddagen i går utfördes av fem personer beväpnade med ett pistolliknande föremål och ett flertal knivar. Efter rånet där bytet blev en okänd summa kontanter, tobak och mobiltelefoner försvann de sedan i en bil. Ganska omgående fick polisen indikationer på att rånarna tagit sig över länsgränsen till Dalarna, och dessa indikationer har visat sig stämma.

Ganska omgående fick polisen indikationer om att rånarna begett sig till Dalarna och igår kväll hämtades två unga män, en 20-åring och en 16-åring in till förhör här i länet. Var de greps vill polisen inte säga, men de är hemmahörande i Dalarna.

Båda männen har anhållits av åklagare. 20-åringen är misstänkt för grovt rån, 16-åringen likaså men i hans fall är medhjälp till grovt rån en alternativ brottsrubricering.

Idag anhölls ytterligare två män, båda 19 år gamla. De hämtades till förhör och anhölls av åklagare efter förhören.

Amtliga gripanden har skett i Dalarna men polisen vill ännu inte uppge var någonstans.

Alla gripanden har alltså skett här i Dalarna, men polisen vill ännu så länge inte uppge var. Alla fyra bor i länet och de är misstänkta för grovt rån. För två av männen har åklagaren en alternativ brottsrubricering och det är medhjälp till grovt rån.

Än så länge är rånet inte helt uppklarat. Den femte personer är fortfarande på fri fot.