BRUNSKOG

Upplevelsedag gav breda leenden

En upplevelsedag, så beskrevs torsdagen på Skutboudden i Brunskog. "Prova på" vad dagens inoficiella tema, och det rörde sig om allt från musikteater till att läsa böcker. Alla i omsorgen i Värmland var inbjudna.

- Jag är här med mitt jobb och tittar runt lite, säger Amanda från Skåre i Karlstad.

Vad är det du har på huvudet?
- En hatt. Jag vet inte riktigt vad det är för hatt, men den är blå. Jag gillar blå färg, jag, säger Amanda och skrattar.

Det är många som minglar runt inne i den stora ladan på Skutboudden och provar på olika aktiviteter. Karda ull, läsa böcker eller prova hattar som Amanda är några av dom populära aktiviterna. Utanför ladan går Rut Jontén Persson runt och insuper atmosfären.
- Syftet med den här dagen är att Värmlands invånare som också består av personer med utvecklingsstörning ska få en upplevelsedag. De ska få använda alla sina sinnen med de aktiviteter vi har runtomkring här, säger Rut Jontén Persson, som kommer från FUB och är en av arrangörerna för upplevelsedagen.

En del av besökarna är så till sig av all sinnesaktivering och andra aktiviteter att det blir svårt att stå still. Det är flera som bara minglar runt och njuter av allt folk.
- Jag tycker det är bra. Jag tycker om att gå runt och kolla lite, säger Magnus Kristoffersson från Åmotfors.

Varför kom du hit?
- Jag vill träffa lite mer folk, säger Magnus och ler.