VÄSTERÅS

Äntligen VIK-seger igen

Västerås IK har haft en poängfattig inledning på höstserien i fotbollens division 2 norra Svealand. Men i hemmamötet mot tabelljumbon Söderhamns FF blev det seger igen och vinst med 4-1.  

– Vi ska göra fler mål egentligen, men alla vill komma fram och näta. Vi tappar då lite av vårt lagspel, säger VIK:s snabba forward Patrik Dandanell som gjorde två mål i segermatchen mot Söderhamn.

– Det är lite svårt att spela med nya killar. Men det är ju bra att få matchträning, säger Koyar Salimi som är en av de spelare som den här säsongen lånas ut av VSK till VIK Fotboll.

Det andra västeråslaget i division 2 norra Svealand, Skiljebo SK, vann på bortaplan mot Vallentuna med 1-0. Skiljebo är tabelltrea med 29 poäng. VIK har nu 27 poäng. 

Däremot blev det förlust för Köping FF som förlorade mot Värmdö på bortaplan med 3-1. Köping spelar i en annan serie, division 2 södra Svealand, och ligger efter förlusten på sjunde plats.

***

Västerås IK-Söderhamns FF 4-1 (1-0)

Målen: 1-0 (5) Patrik Dandanell, 2-0 (56) Koyar Salimi, 2-1 (57)Victor Olsson, 3-1 (58) Robert Damberg (straff), 4-1 (67) Patrik Dandanell

Publik: 102 på Apalby IP