Västerås i topp på Orienterings-DM

När orienterarna i länet i helgen tävlade om titeln bäst i Västmanland så vann Västerås SOK seniorklasserna. Tävlingen ägde rum strax väster om Kolsva och bland herrarna så tog Anders Österlund en dubbelseger både på lördagens medeldistans och söndagens långdistans. Bland damerna så delade två tjejer från Västerås på segrarna. Sofi Thorsell lyckades bäst på lördagen medan hon fick se sig slagen utav Anna Zetterberg på söndagen.

Anders Österlund berättade för P4 Västmanland att han var nöjd med sina lopp även om det var en kontroll på lördagen som han bommade. Han var dock lite seg i benen eftersom han tidigare i veckan sprungit löptävlingen Blodomloppet. En tävlingen som han förövrigt vann.

Lördagens segrarinna Sofi Thorsell laddade också upp med en seger på Blodomloppet så hon var också en aningen trött i benen, men seger på medeldistansen blev det ändå.

Anna Zetterberg som drog det längsta strået på söndagen var nöjd efterloppet och såg fram emot Västerås SOKs start i stafett SM om några helger. En tävling som hon tror VSOK har en chans att komma bland de 20 i.