Fokus måndag 31 augusti Lyssna på Fokus i eftermiddag!

Milko höjer priset på landskapsmjölken som om en månad blir en krona dyrare. Pengarna ska gå till bonden men det här är inget som får bönderna att jubla. Landskapsmjölken är nämligen bara en liten del av deras produktion. All den övriga mjölken som blir fil,ost grädde osv får bonden ingen extra slant för.

Sorg i Edsbyn

Det råder sorg på Voxnadalens gymnasium i Edsbyn idag. I fredagskväll var två elever på skolan inblandade i en singelolycka och igår kväll kom beskedet att en av dom avlidit av sina skador. Christer Andersson är rektor på gymnasiet och så här beskriver han stämningen på skolan idag.

Företagare hoppas på lönsamhet

För tre år sen öppnade Monica Pehrson i Bollnäs klädbutiken Stor&Fin för kvinnor som drar större storlekar. Men det har gått trögt och omsättningen har varit katastrofalt dålig. Räddningen blev Sveriges Television och UR:s nya serie Vinna eller Försvinna, säger Monica Pehrson som var mycket nära att lägga av.

Mer stöd till kvinnligt företagande

Mellan 2007-2009 har det gjorts extra satsningar på att öka kvinnors företagande. Länsstyrelsen Gävleborg har fått 15 miljoner kronor totalt från regering och EU till att driva projekt som främjar just kvinnligt företagande i länet. Ett av projekten är Vilja, våga, växa vinna - vidare som drar igång i Bollnäs nu på torsdag.

Programledare idag Madeleine Drake.