1 September Luftmoppe och fluorskölj

Med raska, glada steg tågar vi in i september månad. 25 grader varmt idag pratas det om så hösten är fortfarande långt borta.

Detta var också morgonen då det blixtrade till i fortkörningskameran när jag körde förbi på väg 21. Vi spekulerade fritt i varför. Jag menade på att den fotograferade alla. Någon ringde in och sa att den tar bara dom som kör för fort.....ajajaj. En kvinna ringde in och sa att hon trodde att det kunde va så att den också kollade bilbälte. Hoppas, hoppas, hoppas att det är så.... Fast jag höll ju 90, och det var väg 21...återstår att se vad som dimper ner i brevlådan.

Fluortantens dag

I Stockholm slår man på fluortrumman idag och firar fluortantens dag. Vi vill också ha fluor skoj, så vi bjöd in Ann-Magret Olsson från Näsby Folktandvård. Hon kom hir med muggar, fluor, bricka och sin vita rock, precis som fluortanten ska! Fast hon är ingen tant, fluor-brutta är kanske bättre?

Låt oss lämna detta trista...

och gå vidare och se framåt! Anders hade ju läxa till idag. Som den skötsamme man han är så gav han en fempunkts-lista över saker som vi kan se fram emot när hösten närmar sig.

Utmaningen

Är du mellan 9-12 år så finns det en ny fråga till veckans utmaning på sidan för just Utmaningen. Jag skulle berätta veckans fråga idag, men fick nån slags blackout.

Adjöss till gamla glödlampor

Från och med i dag kan man inte köpa en del glödlampor. Eller ja, man kan köpa dom, men bara så länge som affärerna har kvar dom i sitt lager. Tanken är att de olika glödlampsmodellerna succesivt ska försvinna och ersättas av lågenergilampor. Och lågenergilamporna sparar ström. Men samtidigt innehåller de kvicksilver. Det här har lett till en infekterad strid mellan energisparivrare och kvicksilverhatare. Staffan Branting är Energirådgivare i Kristianstads Kommun besökte oss och hade med sig olika lampor och pratade glödlamps-byte.

Johan på luftmoppe


I sommar har man sett dem både här och där. Skärmflygarna med motor. Hanggliding med en touch av Karlsson på taket kan man kanske säga. Eller luftmoped? Korrekt namn är i alla fall Paramotor. Johan Pettersson har begett sig till Simrishamn för att kolla in fenomenet lite närmare. Han träffar Pierre Rosén från Skyadventures i Simrishamn där dom tittade på luftmoppen som Pierre hade med sig.Arriba!

Vi säger tach och adjö och goodnight. Imorgon är en annan dag som Christer Björkman sa. Eller ja, det var väl han som sa det? Onsdag imorgon och vi hörs som vanligt, klockan 06.00 börjar festen.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad