Tisdag 1 september: 70 år sedan krigsutbrottet

Idag är det 70 år sedan Tyskland invaderade Polen och andra världskriget bröt ut. Gunnar Alexandersson i Uddevalla var 15 år 1939 och han kommer till Puls och delar med sig av sina många minnen från den här tiden. 

Puck Bengtsson Ågren och Julia Svensson i Sveriges Radio Västs ungdomspanel deltar också i samtalet med Gunnar Alexandersson.

Nästa år firar Nationalteatern 40 årsjubileum och det tänker de fira med en ny show. Den nya uppsättningen kommer att sättas upp på Trägår'n i Göteborg med premiär om ett år, 1 september 2010. Vi ringer upp Nikke Ström för att hör mer om firandet och den kommande föreställningen.

Skolinspektionen stämde igår Färgelanda kommun på drygt 134 000 kronor för att de inte agerat tillräckligt i fallet med en pojke i andra klass som blev mobbad. Efter klockan 16 idag resonerar vi kring kommunens sätt att agera och hör också ett reportage med den mobbade pojkens mamma.

I veckans sportsnack efter klockan 17 kommer Pernilla Larsson och Bengt Israelsson att diskutera Finnkampen, EM i damfotboll och kanhända blir det något om Zlatans debut i Barcelona.

Programledare: Elisabeth Cederblad och Stefan Elofsson