Varberg

Turbulens stod på agendan

I dag diskuterades turbulensen på Varbergs sjukhus när landstingsstyrelsens arbetsutskott höll sitt ordinarie sammanträde. Bakgrunden är ju en i dag öppen konflikt mellan flera läkare och sjukhusets ledning.

– Det som diskuterades var hur vi nu kan hantera den uppkomna situationen på sjukhuset i Varberg. Vi har ju ett lokalt samverkansavtal med de fackliga organisationerna där vi är överens om hur vi ska hantera de här frågorna.
Och vi känner att någon eller några av de här fackliga organisationerna för de här förhandlingarna vid sidan om och för dem i media. Och vi vill tillbaka till att föra de här diskussionerna i samverkansgrupperna, säger Göran Karlsson, centerpartistisk ledamot i landstingsstyrelsen.

Nu händer ju inga specifika förbund, men vi kan förstå att det handlar om läkarföreningen?

– Jag vet inte vilka förbund det är, jag vet inte vilka befogenheter de här läkarna som uttalar sig har. Hallands läkarförening har inte fört fram några synpunkter till landstinget.

Oavsett så måste de ju haft en anledning till att gå ut med det här, vad tror du den är?

– Anledningen är väl att de känner sig missnöjda, men normalt så har vi överläggningar om det är problem på arbetsplatser och det är där vi vill föra diskussioner. Så vi har ett jättestort ansvar i det här, det handlar om vården för norra hallands invånare. Den här organisationen måste fungera. Vi kan inte förhandla i media utan det måste ske i de ordinarie verksamheterna.
Just nu är det ingen som sitter vid bordet och då kommer man inte vidare.

När kommer ni att sätta er vi bordet?

– Kanske inom några timmar, säger Göran Karlsson, centerpartistisk ledamot i landstingsstyrelsen.