Halmstad

Fiket blir kvar

Fiket på Andersbergs Medborgarservice i Halmstad blir kvar. De två stora bostadsbolagen på Andersberg har, sen kommunen i sina sparbeslut dragit in pengarna till kaffeserveringen på Medborgarservice, bestämt sig för att agera.

– Det var Stenas VD i Göteborg, Bengt Gustavsson, som ringde mig och frågade om vi inte kunde en gemensam ansträngning och då svarade jag ja på den frågan,s äger Terje Johansson chef för Halmstad fastighetsbolag, HFAB.

Varför är det viktigt så att HFAB ser till att håla igång den här verksamheten?

– Vi har ju gjort väldigt stora satsningar här och det är inte en värdering av det beslut som kommunen fattat, utan det är en värdering av att vi tycker att det är en viktigt verksamhet. Och då är det relativt sett en liten insats för att behålla den viktigt faciliteten som det innebär i medborgarcentrumet. Att man kan köpa en fika, att man kan förse konferensgäster med kaffe, bulle, smörgås med mera.

Innebär det här att fiket kommer att fortsätta som förut?

– Kulturförvaltningen kommer få ett erbjudande från Stena och HFAB att vi tillskjuter dem medel så de kan fortsätta fiket som förut, säger Terje Johansson.