Onsdag 2 september 2009

Idag berättar vi om boken "Livslinjer - röster i vården" som kommer ut snart. En bok om just sjukhusliv, skriven av patienter och anhöriga, tankar, funderingar och annat som kanske kan vara till tröst för både den som läser och skriver. Vi ska tävla, vi tar reda på varför en ung tjej väljer att åka till Japan ett helt år och så ställer vi oss frågan, vad krävs för att bli polis?

Idag är det jag Fredrik Lorenzoni som du hör i radion och som skriver i bloggen. Katarina Larsson är också med någonstans i länet. Godmorgon!

06.16 - Ringer och ska väcka Kristian Knapasjö, men det visar sig att han redan är påväg till jobbet. Men sådär vidare nöjd låter han inte. Barndomskompisen Micke som ringde och ville att vi skulle få upp Kristian skulle tydligen få tillbaka. Det låter som om jag har satt en snöboll i rullning...

06.45 - Slår en signal till Tomas Häggblom från Eskilstuna som är en av 24 spelare som har blivit uttagna till VM i Baseball i Sunbyberg den 9-12 september. Är baseball verkligen som brännboll?

06.53 - Morgonen inleds med lite regn som sen ganska snabbt drar bort. Sen blir det växlande molnighet med stora solchanser och en temperatur på drygt 20 grader enligt Lisa Frost på SMHI.

07.15 - Katarina Larsson är i Nyköping utanför nattklubben Tellus, där man hittat två gasoltuber under uteserveringen. Brevid låg två marschaller. Det var enligt ägarna en slump att man hittade den explosiva gasen. Och nattklubben har tidigare blivit utsatt för brandattentat som tvingat dom att stänga.

07.42 - Nu har jag fått besök i studion, sjukhusprästen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Hilkka Hagelberg, är här för att berätta om boken "Livslinjer - röster i vården" som kommer ut snart. En bok om just sjukhusliv, skriven av patienter och anhöriga, tankar, funderingar och annat som kanske kan vara till tröst för både den som läser och skriver. 

08.12 - Nu är det dags att tävla i kunskapstävlingen duellen. Två av er som lyssnar får tävla mot varandra, det gäller att kunna rätt svar först och först med två rätta svar vinner. Idag tävlar Ingegärd i Gnesta mot Kerstin i Torshälla mot varandra. Och det slutade med att Ingegärd vann. Grattis!

08.40 - Ännu mer besök i studion. Nu är det dags att prata med 19-åriga Malin Nilsson från Eskilstuna som i oktober ska åka till Japan för att lära sig japanska. Hon tog studenten i år och har alltid varit intresserad av just Japan. Varför då kan man fråga sig? Och det ska vi göra också.

09.11 - Vad krävs för att bli polis? Just nu rekryteras poliser i hela länet och Katarina Larsson har åkt till polisstationen i Katrineholm för att prata med både rekryterare, nya och gamla poliser.