Luleå vill sätta sig i respekt

Jonathan Hedström mot sitt gamla lag och Johan Fransson i sin gamla hall. Det är två av förutsättningarna när Luleå Hockey och Skellefteå AIK drabbar samman i ett ”träningsderby” i Kalix i kväll.
Matchen sänds i webbradion/ mobilen från kl 18.55.

Luleå har på onsdagen förlagt en av sina träningsmatcher inför elitseriestarten i Kalix. Och för andra gången på försäsongen är det ärkerivalen Skellefteå AIK som står för motståndet.

– Det är alltid roligt att möta Skellefteå, säger förre AIK:aren Jonathan Hedström, ny i Luleå.

Vilka förväntningar ska man ha på Luleå Hockey den kommande säsongen?

– Vi ska inte vara nöjd med kvartsfinal utan vi ska ta ett steg till. Vi har visserligen tappat Omark och Harju men också fått in flera intressanta spelare, så jag tycker man ska ha höga förväntningar, säger han.

Vilka förväntnintar ska vi ha på Jonathan Hedström då?

– Också höga. Det är roligt att spela hockey igen och då tror jag att resultaten kommer också.

En som återvänder till sin gamla hall i kväll är Kalixfostrade Luleåspelaren Johan Fransson.

– Det är rätt många år sedan jag spelade där. Jag tror det var förra gången jag spelade i Luleå som vi hade en match där, men jag kommer inte ihåg mot vilket lag det var. Det ska bli roligt att komma dit igen.

Luleå har redan hunnit med att möta sin kommande premiärmotståndare Skellefteå på försäsongen. Då blev det 3-2-seger i en, snudd på, grinig match som spelades i Piteå. Och Fransson tror på tuffa tag även i kväll.

– Det blir säkert heta känslor, som i ett derby. Och eftersom vi möter dem i premiären vill man sätta sig i respekt. Det blir en riktigt het match.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten
peter.sundkvist@sr.se