Torsdag 3 september 2009

Idag tar skräcken ett tag om oss i programmet. Katarina Larsson besöker en teaterföreställning om Dracula. I studion pratar vi med programledaren för Skräckministeriet som börjar på SVT ikväll. Rädd kan man ju vara för att inte klara av sin ekonomi och ikväll så är det nypremiär för programmet Lyxfällan på TV3. Återkommer i Lyxfällan gör programledaren Mathias Andersson från Nyköping och fösta gästen/offret är Mariah Leijon från Eskilstuna.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson åker runt i Sörmland.

04.30 Usch, det är riktigt mörkt ute när jag åker till jobbet. Hösten har lagt sina fuktiga våta vantar om oss.

05.15 Jag ringer till Kanada och snackar med några från Katrineholm som deltar i Yrkes-VM.

06.15 Det kom ett mail.

Hej!
Vi har tips om väckning torsdag den 3/9. Vår morfar, Bosse Jansson i Strängnäs, fyller år i morgon alltså den 3/9. Han fyller 70 år! Han och mormor brukar lyssna på radio Sörmland så han skrattar nog när han hör att ni ringer. Vi kan berätta lite om morfar, han tycker om traktorer och det som är gammalt i Strängnäs. Han sitter ofta i sin fåtölj och läser, fast han brukar somna ibland men det vill han inte riktigt låtsas om. Han blir glad när han berättar om det som hände förr och när vi hälsar på såklart. Morfar och mormor har en katt som heter Jalle. Jalle ser rolig ut för han har sex tår på varje framtass. Det skulle vara roligt att höra morfar i radion, vi kommer att lyssna.
Birgitta och Gustaf Löfholm

06.50 Under morgonen är det mest mulet väder och det är molnen som dominerar under dagen men framåt eftermiddagen och kvällen som kommer regnet. Termometern lär hamna någonstans mellan 15 och 20 grader.

– Det börjar regna i nyköpingstrakten och sen sprider det sig snabbt till övriga Sörmland, berättar Linnea Rehn på SMHI.


07.15
Dagens tema är skräck. Katarina har åkt till Oxelösund och träffat Lill Lingström som är på väg till jobbet. De pratar om skräck och det visar sig att de båda är rädda för läskiga filmer.

07.45 Tävlingsdags och idag handlar det om att lista ut vilken person jag söker:

Det här är en person som är van att gå in i olika roller! Han är från norr men utbildade sig i söder. Han har spelat överviktig kriminalpolis, potatishandlare och nu ska han ta på sig högklackade skor!

Robert Rosén från Hallsberg är snabbast att lista ut att det handlar om skådespelaren Rolf Lassgård. Det visar sig att Robert har varit statist i flera filmer och faktist träffat Rolf Lassgård.

08.15 Ikväll har Skräckministeriet premiär i SVT. Producent är Carl Tofft berättar om den nya programserien.


08.40
Mariah Lejon från Eskilstuna är tjejen som började som modell och var bosatt i USA men sen bytte karriär och ställde sig bakom kameran. Ikväll medverkar hon som första offer i programmet Lyxfällan på TV3.

– Jag var van att ha mycket pengar men sen gick allt över styr och jag såg ingen utväg, berättar Mariah Lejon.

09.15 På Stenkullaskolan i Nyköping ges idag teaterföreställningen Dracula. Katarina träffar skådespelare och musiker från Sörmlands Musik och Teater.

09.40 Oxelösundsbor berättar om vad de är rädda för!

09.50 I Kanada pågår just nu Yrkes-VM och det är tre sörmlänningar som deltar. Daniel Wahlberg tävlar som IT-tekniker, Dennis Larsson i klassen Mekanik och Sara Immo tävlar i klassen hudterapeut.