Torsdag 3 september

Stressad av hamstring

Hamstring är det som gällt denna veckan. Vanliga glödlampor slutar att säljas och så hamstrar vi handsprit och våtservetter. 

Men morgonpanelen Tara Moshizi och Palle Tenfalk hamstrar istället konserver och kläder.

Nymålade tåg

Sedan en tid tillbaka är det DSB first som kör Skånetrafikens Öresundståg mellan Köpenhamn och Göteborg. Men SJ trafikerar också samma sträcka med exakt likadana tåg.

Skånetrafikens biljetter gäller bara på Öresundstågen och för att kunna åka med SJ:s tåg måste man köpa en biljett från SJ. Detta har minst sagt skapat förvirring bland resenärerna. Men nu ska nya färger se till att resenärerna kommer på rätt tåg.

Populärt att bli skrämd på bio

I kväll startar programserien "Skräckministeriet" på SVT. Redaktionen ska gå till botten med varför många gillar att bli skiträdda.

Jag har ingen topp-tio-lista i genren skräckfilmer. Så fort en filmtitel andas skräck drar jag täcker över huvudet och stänger av ljudet.

Redaktionens fråga grundar sig på hur man kan älska skräckfilmer.

Roland Hånell har en skräckfilmsaffär i Osby, för han älskar monster. Framförallt Zombies. Sånt fixar jag inte ens i dagsljus.

Kärlekthriller i Helsingborg

Hur länge kan man ställa krav på ett gammalt kärlekslöfte? Ett år eller kanske hela livet?

I Helsingborgs stadsteaters nya thrillerlikande pjäs "Kvinnan från förr", ställs frågan på sin spets. Den är skriven av tyske Roland Schimmelpfennig.

Här handlar det om en kvinna som söker upp sin gamla pojkvän efter 24 år och tycker att han ska infria sitt gamla löfte.

Bönewebben bönhörd

Som en satsning inför det stundande kyrkovalet startade Svenska kyrkan för några veckor sedan en bönewebb. Alltså en sida på internet där man kan lämna sin bön. Rickard Bonnevier är informatör för domkyrkan i Lund.