Kungsbacka

Kings har nya ekonomiska problem

Ishockeylaget Kungsbacka Kings har missat en inbetalning till Kungsbacka kommun på 175 000 kronor och nu kan kommunen komma att strypa tillgången till halltider.

Hockeyklubben har många skuldtyngda år bakom sig efter bland annat en misslyckad satsning på herrseniorsidan. Fritidschefen i Kungsbacka kommun, Lars Nyström berättar om att Kings har haft en avbetalningsplan sedan några år tillbaka.

– Den planen skötte de ypperligt tycker jag. Fram till i oktober 2008, därefter sköttes den sämre, säger Lars Nyström.

Betalningarna från Kungsbacka Kings slutade komma in till kommunen. Men i början av sommaren i år kom klubben och kommunen fram till att skulden till kommunen ska börja betalas enligt en avbetalningsplan från och med i oktober i år plus att klubben skulle betala in 175 000 kronor, för obetalda hallhyror, senast den 31 augusti. Alltså i måndags.

– Det har inte gjorts. Vi har varit i kontakt med Kings och de har bytt ordförande och kssör sedan vi träffades i somras. Och vi ska träffa dem för att resonera och höra hur de har tänkt lösa detta, säger Lars Nyström.

Ordföranden i Kungsbacka Kings, Ann Sundvisson, menar att den missade inbetalningen inte är någon större sak. Hon säger också att den uteblivna betalningen inte har något med styrelsebytet att göra.

– Det är inga märkvärdigheter egentligen. Det är dålig timing helt enkelt bara, säger Ann Sundvisson.

Lars Nyström på Kungsbacka kommun tror inte att klubben går i konkurs. De har presenterat en budget som till och med visar ett överskott. Men faktum kvarstår att betalningar ännu inte nått kommunen, och då kan åtgärder komma att sättas in.

– Om man skulle resonera om att stänga av dem eller liknande då skulle mängder med barn och ungdomar bli utan fritidsaktivitet och det vill vi ju inte. Utan då får man ta en diskussion. Vad är det viktigaste för dem att bedriva och var är mindre viktigt, säger Lars Nyström.

Vad skulle kunna hända?

– Jag vill egentligen inte säga vad som skulle kunna hända. Men man kan leka med tanken att man begränsar möjligheterna för seniorerna att få hyra istid, säger Lars Nyström.