Mammas nya kille utsett till P3:s populäraste humorprogram genom tiderna

Mammas nya kille är med stor marginal P3:s bästa humorprogram någonsin. Det är resultatet av en omröstning på P3:s hemsida där lyssnarna har korat en vinnare bland de tio populäraste humorprogrammen i kanalen. Nya sketcher med de populära karaktärerna läggs kontinuerligt ut på MNK:s hemsida under hösten. Först ut är serien ”Patrik och Steffe minns sommaren 09”.

– Det är en oerhörd ära att Mammas nya kille vann i den bitande konkurrensen med klassiska humorprogram i P3, säger Bengt Strömbro som tillsammans med Olof Wretling och Sven Björklund utgör redaktionen för Mammas nya kille.

Över 5000 personer deltog i omröstningen som pågick under sommaren och valet stod mellan tio P3-humorprogram som lyssnarna utnämnt till de mest omtyckta i en tidigare omröstning. Idag presenterades en nedräkning av dessa i Humorhimlen i P3 som nästa lördag, den 12 september, ägnar en timme åt MNK-sketcher.  

Mammas nya kille började sändas i P3 i augusti 2005 och har nominerats två gånger till Stora Radiopriset. 2008 belönades programmet med Svenska Podradiopriset i kategorierna "Bästa svenska kanal" och "Bästa humorkanal". Mammas nya kille är från Umeå. Förutom Sven Björklund, Olof Wretling och Bengt Strömbro medverkar Sofia Wretling, Mattias Fransson och Lars Berge i programmet.

Se nyinspelade MNK-sketcher på sverigesradio.se/p3/mnk

Pressbild på Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/700462_2000_1333.jpg
Foto: Johan Ljungström/SR

För intervjuer och vidare information, vänligen kontakta:
Bengt Strömbro, producent
0703-19 17 31

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press