IFK Kalmar-Madesjö 2-3

Madesjö segrade i tidig seriefinal

Lödragens match mellan IFK Kalmar och Madesjö i div 2 Sydöstra Götaland slutade med vinst för Madesjö med 3-2 efter 0-0 i halvtid. Vid vinst för IFK Kalmar hade seriesegen varit klar och de kunde börjat fokusera på kvalspelet till div 1. Madesjö gav sig med segern också in i toppstriden. 

Det var ingen underhållande första halvlek som dominerades av långbollar och felpass. MamyNdiaye i IFK hade ett par vassa målchanser men det blev ingen utdelning. Madesjös backlinje med Sofia Hermansson, Johanna Lind, Anna Kullberg och Sofie Fransson gjorde ett mycket stabilt och bra jobb och IFK hade svårt att komma förbi.

IFK slog många bollar på Mamy, men glömde bort att använda sina kanter. Det gjorde att deras spel blev ganska lätt att läsa för Madesjös backar. 

I andra halvlek gjorde Mamy en härlig språngnick efter ett fint förarbete av Tove Frid på vänsterkanten. 1-0 var ett faktum. Efter bara några minuter så hade Mamy ett liknande läge med ytterligare en språngnick, men den här gången precis utanför mål.

Nu var det Madesjös tur att ha chans på mål, bollen gick över ribban, istället blev det en snabb spelvändning av IFK och Lina Malmberg löpte in från högerkanten och plaserade 2-0 bakom Madesjös målvakt.

IFK ledde med 2-0 och många trodde nog att nu var det klart. Då klev Madesjös Jonna Johansson fram och inom en minut så stod det 2-2. Jonna gjorde båda målen och blev lite av matchens hjältinna för här vände matchbilden och Madesjö tog över. De var starkare och visade mer vilja i varje närkamp.

När det var ungefär en kvart kvar av matchen fick Madesjö en frispark ganska högt upp på IFK Kalmars planhalva. Isabell Pettersson tog hand om den. Hon slog en ganska hög boll mot mål, som tappades in av IFKmålvakten. Madesjö hade vänt ett underläge på 2-0 till ledning med 3-2, som också blev slutresultatet.