Ny grupp utreder bränder

Nu har polisen inrättat en ny grupp som ska koncentrera sig på de senaste veckornas händelser, bland annat alla bilbränder. Insatsen, som kallas Bryggan, är särskilt riktad mot Hisingen.

– Detta eftersom vi haft stora bekymmer med Hisingen, med allt som hänt i Backa och i Biskopsgården. Vi har ett avtal med närpolisen där som säger att vi tar alla ärenden där man kan misstänka att det finns ett mönster och att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger kommissarie Bertil Claesson, chef för Bryggan, till TT.

Den nya insatsgruppen består av tre nya gatulangningsgrupper som tillsattes för bara några veckor sedan och en seriebrottskommission som har några år på nacken.

Narkotikapoliserna ska särskilt inrikta sig på gatuledet. Seriebrottskommissionen har, enligt Claesson, tidigare framgångsrikt jobbat med grova stölder och butiksrån.

– Det handlar om en serie brott som kanske genomförs av samma gärningsmän. De här två insatserna ska löpa parallellt. Vi ska även utreda tidigare skottlossningar på Hisingen som är relaterade till de kriminella gängen, säger Claesson.