Semestrar dras in

Den så kallade svininfluensan gör att personalen på sjukvårdsrådgivningen får mycket svårt att få semester de kommande månaderna. Redan nu har några beviljade semesterdagar dragits in.

– Vi har några enstaka arbetspass där vi har varit tvungna att återkalla och vi har några semestrar som vi har sagt att vi inte kommer att kunna bevilja. Sjuksköterskorna tycker naturligtvis att det är jättetråkigt. Det är tråkigt att komma tillbaka tidigare från semester, även om det är ett enstaka arbetspass. Men vi känner att vi har stor förståelse från våra sjuksköterskor och de är helt insatta i det läge som är, att vi alla måste hjälpas åt för att klara det, säger Monica Mäki Karlstrand, chef på rådgivningen.

Många ringer till sjukvårdsrådgivningen nu med anledning av den så kallade svininfluensan och fler väntas det bli, i takt med att allt fler smittas.

Redan i våras förvarande ledningen för sjukvårdsrådgivningen för att de kunde komma att bli restriktiva med semestrar och utbildningar, eftersom alla behövs för att kunna svara i telefon.

Nu har några semesterdagar som var beviljade dragits in och andra har fått nej på sina önskemål under hösten. Och restriktiviteten kommer att hålla i sig, enligt Monica Mäki Karlstrand.

– Fram till i slutet av januari kommer vi inte att bevilja några i förväg, det får vi ta när vi kommer dit, säger hon.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se