Syrianskas skyttekung slutar

Menhal Muqdisi, som har gjort nio mål för Syrianska i division 1, har bestämt sig för att sluta spela fotboll. Anledningen är att han inte anser sig klara av att kombinera fotbollen med sitt civila arbete.

- Jag måste försörja mig och då hinner jag inte med fotbollen, säger Menhal Muqdisi till P4 Västmanland.

När P4 Västmanland inför Syrianskas match mot Forward undrade varför inte Syrianskas bästa målskytt fanns med i laguppställningen blev svaren så här.

– Fråga sportchefen, sa tränaren Edmond Lutaj.
– Fråga tränaren, sa sportchefen Gebro.

Lite senare kom dock svaret när P4 Västmanland träffade Muqdisi själv på läktaren och han meddelade att han helt enkelt inte hinner med fotbollen.

– Jag har fått ett jobberbjudande som jag inte kan tacka nej till och som inte går att kombinera med fotbollen, säger Menhal Muqdisi.

Efter matchen vill Syrianskas sportchef Gebro Akpinar fortfarande inte kommentera Muqdisis beslut. Däremot svarar tränaren Edmond Lutaj på frågor om att han tappar sin skyttekung.

– Man måste respektera spelarens önskemål om han vill sluta och göra något annat, säger Lutaj.

Tidigare så har Syrianska tappat Mattias Mete som hade svarat för fem mål och nu försvinner ytterligare en målfarlig anfallare.

– Vi gjorde tre mål i dag och kunde ha gjort tre mål till. Att tappa målskyttar är alltid jobbigt, men vi är ett och jag tror att vi kommer greja det ändå.

Vad tycker du om att en spelare på division 1-nivå plötsligt bara lägger av?

– Som tränare är det ingen kul situation, men jag måste utnyttja de spelare som jag har. Sen vad jag vill är en annan femma, säger Lutaj.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se