Blogg

Jonas Enarson bloggar: "Malta söndag"

Radiosportens Jonas Enarson följer landslaget och skickar en rapport från Malta.

Allt är alldeles galet! Målet igår förstås. Flyget i dag. Vi kan väl börja där.

Alla journalister var bokade från Budapest via Frankfurt i morse - alla utom jag som hade en osannolikt tight mellanlandning i Düsseldorf. Alla har blivit av med sin packning utom jag. Så här sitter de i 30 graders värme utan ombyte.

Och vilka mötte de på flygplatsen - jo Patrik Sjöberg, Stefan Holm och de andra som ska spela in  Mästarnas Mästare. Alla utan sina väskor. 140 väskor ska fraktas hit till Malta.

Samtidigt persade jag genom Düsseldorfs enorma flygplats till ekande rop från högtalarna att Herr Enarson snabbast möjligt ska ta sig till gaten - alla väntar omord på planet.

Problemet var bara att jag inget boarding pass fått i Budapest och incheckningen var stängd. Men en oerhört vänlig Lufthansasnubbe guideade mig snabbt rätt, vi hitta mitt boarding card och han sa:

– Sie hatten viel Glück.

Jo tjena, det är bara förnamnet - att de dessutom fick med min väska var osannolikt men himla skönt.

Galet var alltså ordet. Det var en fantastisk upplevelse att från innerplan uppleva avgörandet mot Ungern. Det kunde ju inte hända - fast egentligen kanske det kunde det. Förbundskapten Lagerbäck berättade att Sverige under hans ledning avgjort sent sex eller sju gånger. Så kanske var det inte så fantastiskt osannolikt... jo det var det.

Härlig stämning i laget i dag så klart. De har vittring på Sydafrika nu. Malta är nästa hinder - på onsdag.

Mer från Jonas Enarson:

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se