Kastade sten på polisbil

Vid tiotiden igår kväll attackerades en polisbil i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. En stund senare utsattes en buss för stenkastning som krossade en sidoruta.

– Polisen kallades ut till Stenhagen efter tips från allmänheten om ett däckupplag. Man befarade att någon skulle antända däcken. När polisen kom till Stenhagen blev de utsatta för stenkastning och vindrutan på polisbilen krossades, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Enligt polisen har ingen kommit till skada vid något av tillfällena. Polisen lyckades identifiera ett 10-tal killar mellan 14 och 17 år på platsen och tog kontakt med deras föräldrar. Det har även upprättats polisanmälningar, men det är inte helt klarlagt vilka det var som kastade sten.

– Det här läggs till det omfattande material som finns anmält sedan tidigare. Det är en grupp poliser som sitter och utreder det här. Vi vet inte exakt vilka som varit med vid de olika tillfällena, men vi har ett antal namn och personer som är intressanta och nu gäller det för oss att binda dem vid brott, säger Christer Nordström.