Tisdag 8/9

Han satte skräck i hela London i slutet av 1800-talet - men än idag vet vi inte vem han var, hur han valde sina offer eller ens hur många de egentligen var. Men det hindrar oss inte från att ta oss en närmare till på litteraturen som omger honom - jag pratar såklart Jack Uppskäraren. Han är temat för vårt bokprat med Daniel Gustafsson. Som vanligt blir det också önskemusik och länets egen topplista - det vill säga musikpriset.

Musikpriset Topplistan

Vi spelar upp veckans lista i förmiddagen - för att rösta,  !

Bokprat med Daniel Gustafsson

Det blir både faktaböcker och romaner om Jack Uppskäraren idag. Vi pratar om "Jack Uppskäraren: kriminalfall och legend" av Glenn Lauritz Andersson, "Porträtt av en mördare: fallet avslutat" av Patricia Cornwell, "From Hell" av Alan Moore & Eddie Campbell samt "Jack uppskäraren och andra viktorianska mordgåtor" av Rick Geary.

Stamning som humor?
Är stamning verkligen någonting vi ska skratta åt? Det tycker iallafall Eric Dellkrantz, som går tredje året på estetiska programmet i Bollnäs. Han har satt upp en show som heter Stamtavlan och som försöker svara på just den frågan - kan stamning vara roligt?

Önskemusiken