Nytt, gammalt och allt däremellan

När länspolismästaren Per Silverliden öppnar upp sitt musikbagage på glänt hittar man både nytt och gammalt och låtar med både dansbandstakt och marschtakt. Han gillar det breda säger han och han har gott om tid att lyssna på musik på dagarna då han bilpendlar från Sollefteå till Sundsvall dagligen för jobbet.

Min första större musikupplevelse
Don´t Be Cruel - Elvis Presley

Han är ju artisten över alla artister. Han hade en gudomlig sångröst och scenframträdande. Jag var bara 16 år när han dog, men ändå sitte det Elvislåtar i mitt hjärta.

Just nu lyssnar jag på
Get Mama A House - The Teddybears

Det är kraft och lite go och jag tycker The Teddybears är väldigt duktiga.

Låt som jag lyssnar till i bilen
Vänd inte ryggen åt en vän - Ann-Cathrine Wiklander

Artisten har en mycket bra röst och det är en duktig artist, jag gillar henne och hennes musik och det här är en av hennes allra bästa låtar. Och så är hon ju en Sollefteåartist.

Artist som betytt mycket för mig
I Love You Because - Jim Reeves

Den har betytt väldigt mycket för mig. Det var också min mammas absoluta favoritlåt och jag har tagit över lite av hennes intresse för countrymusik med rötter i den amerikanska landsbygden. Enkelheten hos människorna som givit uttryck i sångerna. Jim Reeves inlevelse och fina röst sätter extra avtryck. Det här är en väldigt fin låt.

Min låt som jag gillar i smyg
Gasen I Botten - Eddie Meduza

Garagerockare från Helsingborgstrakten som sjunger på härlig skånska, bredare än jag pratar. Och jag tycker att den här låten är häftig. Jag har ett stort bilintresse och visst, det är en sak att ta sig från punkt a till b, men för mig är en bil en skönhet också och då passar den här låten. Gasen i botten innebär inte att köra för fort, det är viktigt att säga, men jag tycker den är häftigt och det är härligt att glida i en vacker bil med fina linjer!

Bästa sommarlåten och låten till min älskade
När Vi Två Blir En - Gyllene Tider

Det var ett himla go i Halmstad på 80-talet när såväl Gyllene Tider och även Lili och Susie kom och blev stora. Jag gjorde reservofficersutbildning i Halmstad en sommar i början av 80-talet. Det var många uteställen och det var vackert där vid havet och då spelades bland annat denna låt. Jag hade jättetrevligt där, det är ett fint minne i livet. 

Min tröstlåt
Kungliga Södermanlands Regementes marsch

Av den här låten rycker jag upp mig och blir glad, och tänker "nu går jag framåt, nu ser jag rakt fram". Det lyckas inte varje gång men ofta gör det det.

Bästa peppningslåten
Ballroom Blitz - Sweet

Jag känner mig som mest peppad på morgonen när jag har hela arbetsdagen framför mig. Och med den här låten blir jag peppad att göra ett bra jobb!

Mitt historiska intresse
The Harry Lime Theme - Anton Karas

Den här låten utspelar sig i Wien och kommer från klassiska filmen Den tredje mannen, och det hänger ihop med mitt historiska intresse. Jag läser mycket historia bland annat. För att förstå hur det är nu är det viktigt att ha en bild av hur det var tidigare och förstå sammanhang i historien.

Vad som får mig att glida upp på dansgolvet
Mississippi - Vikingarna

Min sjuttonåriga dotter Viktoria tycker att jag är lite knäpp som gillar dansbandsmusik men jag tycker ändå att det glädjer så många människor och den har glatt mig. Jag glider inte upp ofta på dansgolvet, men till husbehov och gärna till en glidare!