FOTBOLL

Bilds tavla ödesdiger

Öster hade chansen att gå upp i serieledning i division 1 på måndagkvällen. Men då krävdes det seger mot Sylvia, vilket det inte blev. Östgötarna vann överraskande med 3-2 på Värendsvallen.

- Väldigt tungt. Det känns för jävligt, säger Enes Smajlovic i Öster till SR Kronoberg efter matchen.

Öster kom omedelbart i underläge. Redan efter två minuter gjorde Syliva 0-1 på matchens första hörna.

Kvittering av Enes
Men växjölaget repade mod och kvitteringen kom i mitten av första halvlek genom Enes Smajlovic. Sylvia bjöd på målet och Smajlovic var inte sen att utnyttja tillfället.

Öster fortsatte att spela bra, och ledningsmålet kom också välförtjänt innan paus. Patrik Bojent avslutade distinkt med ett vänsterskott fram till 2-1.

Hemmapubliken trodde på fortsatt österdominans, men växjölaget bjöd in östgötarna. Rutinerade mittbacken Fredrik Bild bjöd på 2-2-målet efter att ha tappat bollen till en sylviaspelare när hela laget var på väg framåt.

Darrigt efter 2-2
Kvitteringen blev ödesdiger. Intrycket var att österförsvaret blev darrigt efter Bilds tavla och 2-3 för norrköpingslaget kom därför inte som någon överraskning.

Resterande del av matchen försökte Öster att nå en kvitteringen men oförmågan i avslutningslägena var påfallande.

Inhopparen Axel Johansson hade två lägen att ge sitt Öster en poäng, men inte heller han lyckades.

Öster hade chansen att gå upp i serieledning. Istället ligger Öster fyra i division 1 södra efter 19 matcher. Sju omgångar återstår.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se