Tisdag 8 september 2009

Glädje, allvar och några slipsar får plats i dagens program. Till att börja med så gratulerar vi Dennis Larsson från Katrineholm som tagit en bronsmedalj i Yrkes-VM i Kanada. Dennis tävlade i klassen Mekatronik och byggde maskiner.
Vice riksbankschefen gästar Eskilstuna och talar inför företagare.
Kaj och Lena Svens ger sig ut på sitt livs äventyr, de lämnar tryggheten i Sverige för att bosätta sig ett år i Australien.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson minglar bland slipsar på frukostmöte med vice riksbankschefen.

06.15 Rune Hellström i Råby fyller 80 år idag. För tio år sen firade han med öppet hus och på lördag är det dags igen.

– Jag arbetar fortfarande med att bära kistor vid begravningar, berätar Rune som tycker om att promenera med eller utan kistor.


06.40 Dennis Larsson, 20 år från Katrineholm fick tillsammans med John Karlsson, 24 år från Myresjö, brons i mekatronik vid Yrkes-VM som nyligen avgjordes i Kanada.

– Vi har tävlat fem gånger tillsammans och var mycket väl förberedda säger Dennis och John i mun på varandra.

Killarna träffades under SM och började tävla i mekatronik Nu är de bronsmedaljörer och även bäst i Europa.

06.50 Det blir mest uppehållsväder idag och termometern hamnar på mellan 17 och 20 grader. Det forsätter at blåsa även idag och det blir en sydvästlig vind.

– Det blir ganska ljumma temperaturer och det märks att inte hösten har kommit än, berättar Lisa Frost från SMHI.


07.40
 Kaj Svens åker sitt sista träningspass på rullskridskor från arbetsplatsen på Mälasjukhuet till bostaden i Skogstorp strax utanför Eskilstuna. Nu går han i förtida pension. Om en dryg månad ska han och hustrun Lena förverkliga en dröm. De ska åka på en årslång resa till Australien. I Klara Färdiga Gå berättar de om det stora äventyret.


08.15
Vice riksbankschefen Lars Nyberg gästar idag på morgonen Eskilstuna för att tala på ett frukostmöte. Katarina Larsson träffar honom och talar om framtidens ekonomi.

08.45 Vad är det som förenar Alf Svensson, Ingemar Bergman och Janne Olsson? Jo årtalet 1973 och det visste Margareta Mattsson i Flen.

20 januari - Läraren Alf Svensson blir partiledare för det svenska politiska partiet Kristen Demokratisk Samling (KDS), en post som han kommer att inneha i 31 år.

11 april - Ingmar Bergmans TV-serie Scener ur ett äktenskap börjar sändas.

23 augusti - Den k-pistbeväpnade Jan-Erik Olsson tar fyra ur personalen som gisslan på Kreditbanken vid Norrmalmstorg i Stockholm. Han kräver tre miljoner kronor i kontanter och att den kände brottslingen Clark Olofsson skall föras till banken.