Lilith Eve - kvinnlig låtskrivarförening i Felicia

Vi får besök av Lilith Eve - föreningen för kvinnliga låtskrivare och artister.
Musikföreningen bildades år 2000 och arrangerar låtskrivarkvällar, seminarier, kurser och konserter. Nästa lördag, den 26/9, har de stor manifestation i Stockholm och lagom till den har de gett ut en dubbelcd med 28 av de 120 medlemmarna.  Läs mer om Lilith Eve och deras stora releasedag:  


Två franska spår blir det i dagens program: Naïm Amor med skivan "Sanguine" och Raphaël Haroche och från CD:n  "Je sais que la terre est plate"

Vi lyssnar till den New York-baserade singer/songwritern Christina Courtin som just påbörjat sin karriär. Hon är utbildad klassisk violinist, men började skriva egna sånger när hon var 16 och har så småningom insett att hon även vill framföra dem - hennes första publik blev klasskamraterna på Julliard School.  Hennes debutcd är inspelad på bolaget Nonesuch.

Våren 1988 bildades BadLiver & hans Brustna Hjärtan. Deras idé var att översätta Tom Waits sånger till svenska. Året därpå kom den första CD:n med 14 Waitssånger på svenska. I slutet av oktober får vi 14 till. De är inspelade under en föreställning på Stadsteatern i Stockholm 2003.

Akustisk country från USA blir det med banjospelande sångerskan Rachel Harrington. Vi lyssnar på hennes debutCD "the bootlegger´s daughter" som kom 2007.

I programmet även engelsmannen Martin Simpsons nya CD "True Stories" och svenske Christer Jonasson med nyskrivet.