Fredagen den 18 september: Plötsligt i Vinslöv - igen!

Lördagen blir en stor dag för Vinslöv - och även för filmintresserade i hela landet.
Minst 150 fans av dokumentären Plötsligt i Vinslöv väntas till byn för att se världspremiären av uppföljaren - Plötsligt i Vinslöv - igen.

Nu är det ju tio år sen Jenny Bergman och Malin Sköld gjorde klart den första filmen, och först fanns inga planer på en uppföljare, men efter att filmen fick ett så enormt genomslag så växte idén, berättar Malin Sköld.

Men vad tycker du Vinslövsborna om filmen som gjorde Vinslöv till rikskänd kultort?

Vissa bybor har glatt sig åt att Vinslöv satts på kartan - och på Monopolbrädet, när nya gator röstades fram till det 2007.

Andra kände sig kränkta av filmens fokus på original, som dessutom i flera fall faktiskt inte bodde i Vinslöv.

Den här veckan har polisen startat en nationell informationskampanj för att få fler som utsätts för brott i nära relationer att polisanmäla.
I nordvästra Skåne bor Alexandra med skyddad identitet. Hon är en av många som levt i en relation där hon blev både psykiskt och fysiskt misshandlad.

Efter drygt elva år vågade hon polisanmäla sin man. Arenas Malin Nilsson har träffat henne.

På söndag är val här i Sverige. 5,6 miljoner svenskar har rösträtt i valet, alltså mer än hälften av befolkningen. Men trots att så många har rätt att rösta så är sifforna för röstningen inte höga. Förra året röstade cirka 700 000. Vilket val det handlar om? Kyrkovalet.

Intresset är ljumt. Lina Sundahl Djerf gick ut på stan och snackade med folk om valet. Vissa brydde sig inte. Andra reflekterade inte ens över att de har rösträtt.

Torgny Larsson kanditerar för socialdemokraterna i kyrkovalet i Tomelilla. Han anser att politiken visst hör hemma i kyrkan.
För att rösta i kyrkovalet ska man vara 16 år. Men Larsson kan tänka sig en rösträttsålder redan vid 15 år. 
 

Nu ska det bli gospel. Körsång hör till de mest populära fritidssysselsättningarna vi har i grupp. Det säjs att runt 600 000 människor i Sverige sjunger i kör.

I morgon lördag fylls Himmelsfärdskyrkan i Höganäs med körsångar, 180 personer sjunger i en jättelik gospelkör som ett av inslagen i den årliga Kulturnatten i Höganäs som inträffar i morgon. Vi var med på repetitionen i gårkväll med alla hundraåttio.

Under torsdagen och fredagen har en ny Spulingstaty hållit på att muras upp utanför HasseåTagemuséet i Tomelilla. Arenas reporter Abigail Sykes var på plats för att träffa konstnären Anders Hellström och kommunens kultur- och näringslivskoordinator Linda Ekelund, som bland annat berättade att den här Spulingen både är mer hållbar och mer lik förebilden Folke Lindh än de två tidigare statyer som stått utanför museet.