Samtidigt i Turin

När jag kom cyklandes i centrala Turin igår var plötsligt en del av huvudgatan avstängd. Det visade sig vara en kampanjdag för hållbara transporter som anordnades av staden och olika miljöorganisationer. En av dem  erbjöd sig bland annat att göra små reparationer på de förbipasserandes cyklar där och då. Passade mig utmärkt. Gabriele här på bilden kunde på ett kick höja den sadel och det styre som hotellportiern bara skakade på huvudet åt. Han kommer från organisationensom arbetar för att fler skall övergå till hållbara transporter- framförallt cykel då! " Vi har en del att göra här i Fiatstaden, sa han, men folk börjar vakna nu.

Veronica, från samma organisation, menade att bland det viktigaste var att få ett ordentligt nät av cykelbanor. Själv var hon inne för omplåstring på sjukhuset så sent som förra veckan, efter att ha cyklat ner i ett bedrägligt hål på en av Turins många kullerstensgator. För fler bilder kolla in vår fotodagbok på .

Vad gäller själva tävlandet så har vi ganska tufft motstånd mot tex  och Danmarks radios , som vi själva gillar. I morgon skall juryn enligt planerna lämna besked om vilka tre sidor som får presentera sig närmare i en sorts "semifinal". Men Klotets reporter tävlar också med sitt grävande reportage om dansk grisuppfödning för Ekot i idag på som Årets Publicservice. BUONA FORTUNA MALIN!