Hjälp Per: Hur räddar han sin vinbärsmarmelad?

Per behöver ditt tips, han undrar: "Kan ni hjälpa mig med en marmeladfråga? Jag har för första gången gjort svart vinbärsmarmelad...

Jag undrar om ni kan hjälpa mig med en marmeladfråga. Jag har för första gången gjort svart vinbärsmarmelad på bär från mina egna buskar efter ett recept med vatten, socker och svarta vinbär, som fått koka ihop. I receptet var dock vinbären angivna i kg vilket var svårt att beräkna eftersom jag inte hade en våg, så kanske blev det för litet vinbär (dvs för mycket vatten). Marmeladen är alldeles för rinnig för att ha på frukostbrödet, så nu undrar jag hur jag kan göra för att "rädda" den? Kan jag pröva mig fram med potatismjöl utrört i litet, litet vatten? Eller finns något annat förslag?
Per Linder

Förra veckan hjälpte Menys lyssnare Billy som aldrig lyckades koka mandelpotatis utan att de gick sönder. Har du också en fråga du behöver hjälp med? Mejla meny@sr.se


Har du något tips till Per? Kommentera här nedanför i så fall!