FLEN

Sexdömd man i Flen var lärare

Den man från Flen som dömts för sexövergrepp på en flicka, var lärare på en av skolorna i Flens kommun. Läraren är avstängd och under onsdagsmorgonen blev eleverna på skolan informerade om vad som har hänt.

Sveriges Radio Sörmland har tidigare berättat om en man som dömts till fängelse i nio månader för sexuellt övergrepp mot en tioårig flicka. Nu framkommer det att mannen också var lärare. Enligt polisen i Nyköping var flickan inte mannens elev och flickan bor inte heller i Flen.

Mannen har varit avstängd från skolan en tid. Han stängdes av i samband med häktningen.

- Vi informerade eleverna om det här i morse. De har ju undrat var deras magister är och det är först nu vi har fått en dom, säger rektorn på skolan.

Mannen själv har nekat till övergreppen han dömts för.

– Jag sade till eleverna att han har tre veckor på sig att överklaga, domen har ju inte vunnit laga kraft än, säger rektorn.

Hur var reaktionen från eleverna?

– Den var väldigt samlad. Sen kom de med några frågor. De undrade om han är på fri fot och om han kommer börja jobba igen, bland annat.

Den som bestämmer om läraren ska få börja jobba efter att han avtjänat sitt straff är Michael Martinsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Han säger att lärarens möjligheter att komma tillbaka till sitt jobb efter avtjänat straff är mycket små.

– När det gäller den här typen av anställningar ska man bifoga ett utdrag ur brottsregistret vid varje nyanställning. Och har man en dom på sig har jag svårt att se att man skulle komma tillbaka till ett jobb med barn och ungdomar, säger Mikael Martinsson.