11/10 STATE OF DRAMA NYA PÅ LISTAN

Det blev tvåorna från talangtävlingen ”Svensktoppen Nästa” som lyckades ta sig in på Svensktoppen. Vinnaren Martin Häggström vann ju en utmanarchans för några veckor sen, men lyckades inte övertyga den svårflirtade svensktoppsjuryn.

- Det här är ju jättekul och betyder mycket för oss, konstaterar State of Dramas sångare Eric Gee i programmet. Vi har i och för sig hela tiden trott på vår låt ”Maybe”, men det här är stort!

Eric passade också på att starkt rekommendera andra oetablerade artister att ta chansen att anmäla sig till ”Svensktoppen Nästa” 2010.

Nanne Grönvall lyckades inte ta sig in på listan utan hamnade på en 11:e plats vilket i och för sig leder till en omtest för ”Otacksamhet”, medan utmanaren Jan Johansen och ”Fri” föll ur helt.

I toppstriden inga förändringar – Caroline af Ugglas kvar som etta med ”Vi blundar”, Winnerbäck och Miss Li på andraplatsen med ”Om du lämnade mig nu” och Jessica Andersson behöll tredjeplatsen med ”Wake Up”.

Bland veckans nya utmanare märks Nina Söderqvist – musikalstjärna som vi senast såg i årets melodifestival där hon tävlade med ”Tick Tock”. På Svensktoppen utmanar hon dock med balladen ”Hard to say I´m sorry”.

Och veckans tredje och sista utmanare är melodifestivalvinnaren och tidigare Svensktoppsettan Martin Stenmarck.

-  1000 Nålar heter min nya singel som är från det kommande albumet ”Septemberland”. Jag har skrivit fler av texterna den här gången, men generellt tycker jag att det är roligare att lyssnarna gör sina egna tolkningar av låtarna.

Martin dementerade också en gång för alla släktskapet med slalomstjärnan Ingmar Stenmark.

Fortsättning följer nu på söndag 11.03 – Vi hörs!

/Carolina