inför vm-kvalet

Svenska landslagsspelarna: "Danskarna har allt att förlora"

Det svenska försvaret kommer ta hand om Bendtner och Danmark har allt att förlora i VM-kvalmatchen mot Sverige.Tongångarna från de svenska landslagsspelarna inför ödesmatchen mot Danmark när det gäller just motståndarna Danmark är självklart positiva.

Men visst. Respekten för motståndarna finns där.

– De har tre killar på mitten som fungerar bra ihop men deras styrka är laget. Precis som vi, säger Hamburgs Marcus Berg till Radiosporten.

Danske anfallsstjärnan Nicklas Bendtner är dock inget som oroar den svenske anfallaren.

– Han är väldigt stor, stark och samtidigt rörlig men jag tror att våra backar kommer fixa detta så det ska nog inte vara några problem, säger Berg.

Högerbacken Mikael Nilsson, som inför den här säsongen flyttat från grekiska Panathinaikos till danska Bröndby, har på relativt kort tid lärt känna den danska synen på fotboll.

– Många danska klubblag försöker spela på samma sätt som det danska landslaget. Så på så sätt har jag kanske lärt mig en del om Danmark, säger Mikael Nilsson.

Werder Bremens anfallare Markus Rosenberg väljer.

Danske mittfältaren Daniel Jensen är klubbkamrat med Rosenberg och spelarna har diskuterat lördagens viktiga VM-kvalmatch.

– Vi har sagt att det står mycket på spel och att de har allt att förlora och vi har allt att vinna, säger Rosenberg med ett snett leende.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se