Muslimsk grupp anklagas för att stoppa ungdomsdiskon i Rinkeby

Spänt mellan grupper i Rinkeby
En grupp muslimska fundamentalister skapar obehag för vissa boende i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Bland annat stoppas tjejer från att gå på disko. En av dom som säger sig ha upplevt detta är Khadafi Hussein som jobbar med ungdomar på Folkets Hus. Reportage av Kajsa Norell.

Samtal med Abdulkader Habib, studierektor på Kista folkhögskola.

Diskussion mellan Nalin Pekgul, ordförande för S-kvinnor och boende i Tensta och Mehmet Kaplan, riksdagsledamot för miljöpartiet, uppväxt i Rinkeby.

Är vaccinet farligt?
Demonstranter på Sergels torg kallar det för gift. Hur säkert är egentligen det nya svinfluensavaccinet? Det reder vi ut en gång för alla med Charlotta Bergquist på Läkemedelsverket och Thomas Lönngren, chef för EU:s centrala läkemedelsverk, EMEA. 

Muren börjar rämna
För exakt 20 år sedan samlades 70 000 människor i och utanför Nikolaikyrkan i Leipzig till en demonstration mot Berlinmuren och diktaturen i Östtyskland. Vår reporter Maria Meschke var där den hösten och har rest dit igen för att minnas.

Fattigdomens Gaza
Antalet extremt fattiga i Gaza har ökat från 100 000 till 300 000 personer bara sedan årsskiftet. "Folk svälter inte, men de har inte råd att köpa vare sig tvål eller toapapper". Det säger UNRWA:s chef i Gaza John Ging. Reportage av Cecilia Uddén.

Fotbollsskandal
Imorgon möts Sverige och Danmark på Parken i Köpenhamn för första gången sedan den stora skandalmatchen 2007. EM-kval, det står 3-3 i slutminuten, Sverige får straff. En dansk supporter springer in på plan och slår till domaren som avbryter matchen och ger segern till Sverige.
Samtal med landslagsspelaren Marcus Allbäck och Anja Gatu, sportkrönikör på Sydsvenskan.

Vett och etikett för barn
I en ny bok beskriver Magdalena Ribbing hur barn och unga ska uppföra sig, när det gäller att tacka för maten, niga och klä sig rätt.

Utrikeskrönika
idag signerad Johan Prane, London.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Katja Magnusson

katja.magnusson@sr.se