Ängelholm

Ängelholms sjukhusbyggnader säljs

Uppdaterad 11:55
Det blir en försäljning av husen på Ängelholms sjukhusområde. Det beslutade regionfullmäktige på torsdagskvällen. På ett extrainsatt regionfullmäktigemöte blev det klart att två privata fastighetsbolag tar över byggnaderna på området.

Region Skåne ska sedan tillsammans med de två bolagen bilda bolaget Hälsostaden Ängelholm, som ska ha till uppgift att utveckla fastigheterna för att ge utrymme för annan hälsofrämjande verksamhet.

Enligt det moderata regionrådet Jerker Swanstein, är det inte en helt lysande affär – men menar ändå att den som bor runt Ängelholm ska vara nöjd med beslutet.

– Detta är ju ett bevis på att Ängelholmssjukhus är ett viktigt sjukhus i Region Skåne. Hade vi haft kvar det själva hade det tagit betydligt längre än tid att modernisera sjukhuset.

Nya ägare blir alltså de kända bröderna Påhlsson som äger byggföretagen Wihlborgs och Peab som bildat bolaget Hälsostaden och det gör de tillsammans med det politiskt styrda Region Skåne.

All mark och byggnader säljs till bolaget för 335 miljoner kronor. Det möjliggör för privatdrivna hälsoföretag att flytta in på sjukhusområdet.

– Vi hade knappt berättat om Häslostaden så ringde två audionomföretag och frågade när det går att skriva kontrakt, säger Jerker Swanstein.