IKO - Almtuna 2-1

IKO straffade Almtuna

IK Oskarshamn vände förlusttrenden i ishockeyallsvenskan och spelade hem två poäng mot Almtuna. Matchen stod 1-1 efter full tid och hemmalagets Mattias Guter blev matchhjälte genom att göra mål både under ordinarie matchtid och på den avgörande straffen. Matchen slutade 2-1.

Svårigheten att göra mål fortsätter för IK Oskarshamn som bara gjort 9 spelmål på 8 matcher och mötet med Almtuna blev inget undantag.

Efter en mållös första period där gästerna både missade straff och sköt i stolpen så tändes hemmahoppet efter drygt en minuts spel av andra perioden då Mattias Guter gjorde 1-0. Det blev inte den uppryckning som ett efterlängtat ledningsmål kan betyda istället bjöds gästerna på kvittering efter 11.27. En hemmaspelare slarvade med pucken i egn zon vilket Johan Andersson inte var sen att utnyttja.

Sista perioden blev en seg och mållös tillställning och lagen lyckades inte göra fler mål under ordinarie speltid dels på grund av dålig skärpa i avsluten men också för bra målvaktsspel i båda lagen.

I förlängningen var hemmalaget nära att avgöra men straffläggning fick tas till för att bestämma vilket lag som skulle ta hem bonuspoängen.

Nye Mattias Guter visade sig var den målskytt han värvats för att vara och gjorde två straffmål varav det sista blev avgörande.

De båda nya spelarna i hemmalaget Mattias Guter och Toivo Suursoo visade kvalité genom rapp skridskoåkning och i Suursoos fall även fysiskt spel. David Rautio var som vanligt bra i målet men i målskyttet fattas fortfarande en hel del. 

De två poängen gör att IKO passerar Björklöven i botten av tabellen.