ISHOCKEY

Karlskrona vann derbyt

Inför ett näst intill fullsatt Arena Rosenholm vann Karlskrona mot Mörrum med 3-2.

Det var en jämn match där bägge lagen hade riktigt bra målchanser och där målvakterna i både Karlskrona och Mörrum hade fullt upp.

Det blev Karlskrona som drog det längsta strået i hockeyderbyt mot Mörrum. Den första perioden inleddes bäst för Mörrum och det tog inte mer än 2:32 förrän Andreas Svensson i Mörrum kunde göra 0-1 efter assist från David Nilsson.

Målet skedde i powerplay för Mörrum då Thomas Fahlqvist satt utvisad för Karlskrona. 1-1 kom när man spelat 5:45, att det lönar sig att skjuta fick Jimmie Svensson klart för sig när han mer eller mindre på egen hand åker runt i anfallszon och skjuter ett rejält slagskott en bit in från blålinjen.

Heta känslor
Det var heta känslor i matchen och båda lagen ville verkligen vinna derbyt. Ibland var spelarna för heta och i varsitt byte hade lagen för många spelare på isen, vilket resulterade i utvisningar för både Mörrum och Karlskrona.

Period 2 är det återigen Mörrum som tar kommandot och kan efter 6:42 göra 1-2 genom Tim Johansson. Det är en tilltrasslad situation framför Karlskronas mål, detta efter ett backskott som det lämnas retur på.

På returen följer ett virrvarr av spelare och klubbor framför Oskar Fransson, målvakt i Karlskrona, men där Mörrum och Tim Johansson kämpar bäst och kan trycka in 1-2.

Bra målchanser åt bägge håll
Bägge lag hade många bra målchanser, närskott och frilägen där målvakterna spelade stor roll och fick göra många kvalificerade räddningar.

Period nummer 3 innehåller, precis som de andra perioderna mycket heta känslor. Efter 7:44 blir Roger Wahlqvist i Karlskrona utvisad och på väg till utvisningsbåset slår Roger sönder sin klubba och får ett matchstraff.

I det powerplay som följer har Mörrum ett par riktigt farliga målchanser, men Oskar Fransson, målvakt i Karlskrona, gör ett par otroliga räddningar.

Efter 11:27 är det Karlskrona som gör 2-2. Jimmie Svensson står bakom Mörrums mål och söker efter en medspelare att passa, Erik Belin glider in framför mål och får pucken precis på bladet och kan enkelt skjuta in pucken bakom Karl-Petter Pettersson, målvakt i Mörrum.

Tredje perioden
Segermålet för Karlskrona kommer efter 16:17 i den tredje perioden. Det är Sebastian Arvidsson som åker in i anfallszon och söker någon att spela till. Han tittar upp och vänder ner bakom Mörrums mål, Sebastian tittar upp igen och men har ingen att spela till.

Sebastian tar då saken i egna händer och glider upp framför mål där han med ett dragskott kan placera pucken till höger om Karl-Petter Pettersson. 3-2 till Karlskrona blir också slutresultatet.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se