Laholm

Omfattande skadegörelse i Veinge

Sen i torsdags kväll har det krossats 25 fönsterrutor på skolan i Veinge utanför Laholm.

Under gårdagskvällen och i natt har det dessutom varit två inbrott. En 17-åring greps, men skolans vaktmästare Göran Pettersson och Lennart Nilsson tror inte att det betyder slutet på oroligheterna.

– För en månade sedan hade vi en bomb här. De sprängde en vägskylt och hade fotograferat hur de tillverkade bomben. Och är de kapabla till det, vad händer nästa gång? Vi har tagit bort allt brännbart intill byggnaderna men du ser ju att de slår in fönstren och det är ju synd att sätta plåt för alla fönster.

För att förhindra fortsatt förstörelse så Göran Pettersson och Lennart Nilsson att man sätter upp övervakningskameror på skolan för att kunna få gärningsmannen på band.

– Man ska ju helst ta dem med fingrarna i kakburken. Skolan ligger ju lite illa till i utkanten av Veinge. Så många gånger opererar de ostört här.

Att reparera dom skador som åstadkommits kommer kosta en bit över 100 000 kronor. Pengar som dom gärna använt till annat.

– De pengarna kunde vi använt till bättre saker. Ny basketplan och bättre utrustning att leka med.

Göran Pettersson och Lennart Nilsson är säkra på att det är ungdomar som står för de krossade fönsterrutorna. Och de tycker att man borde göra något för att ungdomarna har något annat att göra än att vandalisera.

– Det går två ungdomar här klockan nio en lördagmorgon. Har de inget hem? De är väl sysslolösa. Vi har ju en fritidsgård här bakom som också är vandaliserad. Den är öppen en dag i veckan och det är ju för lite.