Pakistan, Partiledardebatt och många svenskar mår psykiskt dåligt

16.00-16.45

Okunniga riksdagsledamöter
FRA-frågan om en ny signalspaningslag har debatterats länge. Just sitter riksdagsledamöterna och ska fatta beslut om de tillägg som regeringen gjort i den så kallade FRA-lagen för att få igenom den i riksdagen. Lagförslaget har behandlats i försvarsutskottet under lång tid. Men när Svenska Dagbladet ställde frågor till utskottets ledamöter om dom hur den nya lagen är tänkt att fungera, var det bara fyra av de 17 ledamöter som hade alla rätt. Else-Marie Lindgren, kristdemokrat, Gunilla Wallén, som sitter i riksdagens försvarsutskott för vänsterpartiet, PJ Anders Linder, Politisk chefredaktör Svenska Dagbladet och Gustav Fridolin, tidigare riksdagsledamot för Grön Ungdom medverkar.

Krutdurken Pakistan
Den senaste veckan har över hundra civila pakistanier dött i blodiga självmordsattacker, attentat som Al-Qaida och talibaner tagit på sig. Pakistansk militär laddar nu för utökade attacker mot fundamentalisterna fästen i landets västra delar. Men går det att bomba bort talibanerna? Och vilken strategi har USA i Pakistan?
Sten Widmalm, statsvetare professor Uppsala universitet, Ann Vilkens, tidigare Pakistanambassadör, nu ordförande afghanistankommittén, Farooq Sulehria, pakistansk journalist och Nils Horner, SR medarbetare medverkar.

Flyktingar i Grekland
Grekland har kritiserats hårt av Human Rights Watch för sin behandling av flyktingar. Det beräknas finnas en miljon invandrare i Grekland. Deras villkor är mycket olika, men en sak har de gemensamt. Det är nästan omöjligt för dem och deras barn att få medborgarskap i Grekland. Och trots att greker i gemen påstår att de framförallt kommer från länder i Afrika och Asien, så är det invandringen från andra Balkanländer och från forna sovjetländer som dominerar mest. Men dessa invandrare "syns" inte lika mycket i Atens gatubild. Reportage av Maria Persson Löfgren.

17.00-17.45

Partiledardebatt
Referat och analys av partiledardebatten som pågått hela förmiddagen. Annika Ström-Melin, ledarskribent på liberala Dagens Nyheter och Eric Sundström, chefredaktör socialdemokratiska Aktuellt i Politiken och Pontus Mattsson, SR medarbetare medverkar.

Utförsäkrade i Skåne
Efter årsskiftet riskerar över 50.000 sjukskrivna i landet att bli utförsäkrade. I Skåne förbereder man sig inför detta redan nu genom ett samarbete mellan vården, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Men Jeanette Krell som har varit sjukskriven i 14 år känner ändå rädsla inför den dag då hon inte längre får sjukersättning. Reportage av Natacha López.

Många svenskar mår idag psykiskt dåligt
Många som mår psykiskt dåligt betalar stora pengar för alternativa terapier idag. En nyutkommen bok avslöjar hur sådan terapi kan gå till och vilka problem som är förknippade med det. Anette Nyman, journalist och författare till den nya boken "Terapeuten", om Mullingstorp och Viktoria Eriksson, som driver Mullingstorp medverkar.

Centerbråk
Vem ska få företräda Centerpartiet i riksdagen? Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska råd, kandiderar för Centerpartiet i Stockholms län. Det har fått centerpartisten Elisabeth Thand Ringqvist, som är politisk sakkunnig hos Maud Olofsson, att reagera. "Islamister hör inte hemma i Centern" skriver hon i en debattartikel i Expressen. Vi har med dem båda i Studio Ett för att diskutera saken.

Programledare: Monica Saarinen och Towe Cho Matre
Producenter: Magnus Westberg och Helena Giege
magnus.westberg@sr.se
helena.giege@sr.se