Ven/Landskrona

Ven är utan bensin och post

Uppdaterad 15:34
Nu har Venborna varit utan bilfärja i sex dygn. Något som nu börjat märkas i det dagliga livet. Bensinen och dieseln på ön är slut.

Återvinningsstationen står sedan en vecka i Landskrona och under den här veckan är det egentligen sophämtning, men det lär det inte bli något med det.

– Bensin och diesel är slut på ön, så det börjar ju bli tomt i tankarna, säger Lars-Göran Karlsson som driver öns enda matbutik.

Det var i torsdags förra veckan som extrafärjan Dumle gick sönder på när den var på väg mellan Ven och Landskrona. Den ordinarie färjan ligger vid varv för ombyggnad och under tiden är det tänkt att sträckan ska trafikeras av Dumle fram till jul.

Men bara 3 dagar efter att den satts i drift gick den alltså sönder och ligger fortfarande vid kaj i Landskrona och enligt Ventrafiken har man ännu hitta felet på färjan.

Det är inte bara sophämtning som haltar, utan allvarligare är att brandförsvaret på öns ena brandbil sedan förra onsdagen är fast i Landskrona, då den tagits till fastlandet för service och nu alltså inte kan ta sig tillbaka.

Inger Värnersson är distriktssjuksköterska på Ven. För henne innebär den uteblivna bilfärjan att postgången fram till idag tisdag varit helt strypt. Under dagen ska någon från posten ha tagit gångfärjan till ön och ska under en timme ha varit i matbutiken för att lämna post och tömma öns brevlådor.

- Det går ju till så att jag skickar vårdtagarnas recept, sen ska de komma med brevbäraren efter tre dagar och kommer inte posten idag, då är det riktigt kärvt, avslutar Inger Värnersson, distriktssjuksköterska.

Hur länge färjan Dumle kommer vara inne för reparation är för närvarande oklart.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se