Limmared

Brutalt rån mot äldre par

Uppdaterad 16:10
Polisen har fortfarande inga avgörande spår efter de tre män som rånade ett Limmaredspar i 75-årsåldern på onsdagskvällen. Männen bröt sig in i parets villa mitt i ett bostadsområde, slog ner mannen och stal smycken och kontanter.

Det var före midnatt natten till idag torsdag som ett äldre par rånades i sin villa i Limmared.
Tre män trängde in i villan, slog ner den 75-årige mannen och efter att de sökt igenom huset försvann de med både pengar och smycken.

Efter rånet lyckades mannen få kontakt med en granne som i sin tur larmade polisen strax innan midnatt. 
Mannen var då blodig och hade blåmärken, och han fördes till lasarettet i Borås för vård. Kvinnan togs om hand av en anhörig.

När polisen kommit till platsen spårade man efter rånarna med hund, dock gav det inget resultat. Man tror att männen lämnade platsen med en bil som de haft uppställd en bit bort från villan.

Motivet och skräcken
Enligt Länskriminalpolisen hade den äldre mannen tagit ut pengar på Handelsbanken i Tranemo igår, något som kan ha utlöst rånet senare på kvällen. En av polisens hypoteser är helt enkelt att någon sett kontantuttaget och följt efter mannen hem.

Polisen är nu intresserad av iakttagelser utanför banken vid elvatiden på onsdagsförmiddagen, eller om någon sett den bil som rånarna tros ha använt vid rånet.

Dagen efter det brutala rånet är stämningen upprörd i Limmared.

– Det är otäckt att få reda på, vi bor ju på samma gata. Man går ju inte säker någonstans nu verkar det som, säger Limmaredsbon Leif Arenius som inte märkte av att det skedde ett rån strax intill där han bodde.

Polisen för långt bort
Nu mer än någonsin aktualliseras även behovet av grannsamverkan och polisens närvaro.
Birger Overgaard driver Limmareds Bed and Breakfast strax intill, och han menar att det mest handlar om frånvaro av polis.

– Skulle vi ringa polisen tar det sju nödår innan de kommer ut hit. Det tycker jag är det värsta med alltihop. Nu vet jag inte hur det var i det här fallet, men så är det med polisen: det tar tid.

Hur tror du att en sådan här sak påverkar livet här i Limmared?

– Jag tror folk blir vaksamma ett tag framöver. Men, sedan glömmer de bort det och så går livet sin gilla gång igen, avslutar Birger Overgaard.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se