Många köade för vaccinet

Det var långa köer på flera håll i länet när vaccinationen mot svininfluensan startade i dag. I festsalen på Sigfridsområdet i Växjö satt ett 30-tal personer i väntrummet redan innan vaccinationerna startade kl 13.00.

När startskottet gick för de första vaccinationerna i Kronobergs län var intresset stort på flera håll att få en spruta, trots att det än så länge bara är sjukvårdspersonal och de som tillhör någon riskgrupp som kan vaccinera sig.

– Jag är gravid och tyckte att det var lika bra att få det gjort. Jag har diskuterat en hel del med min barnmorska och tyckte att det var läge, säger Jonna Wehlin, som hade nummer 11 på sin gula nummerlapp.

Fyra stationer med två sjuksköterskor eller läkare vid varje var uppställda i festsalen på Sigfridsområdet i Växjö, som är en av många tillfälliga vaccinationslokaler. En person skötte administrationen och en höll i sprutan.

– Det är väldigt roligt. Man träffar så många olika personer också, säger vaccinationssjuksköterskan Eva Rosholm med sprutan i högsta hugg.

Frågan är då om det gjorde ont?

– Inte ett dugg. Det spänner lite i överarmen men det är ingen smärta, säger Anna Arnt som själv jobbar inom sjukvården.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se