Hockeyallsvenskan

Borås vände mot Mora

Mora ryckte till en 3-0 ledning och där verkade matchen avgjord men när ordinarie matchtid var slut stod det 3-3 på tavlan. Efter det så lyckades bortalaget dessutom få med sig extrapoängen genom mål i sudden av Jens Hellgren.
Matchens stora profil var annars Borås slitvarg Jens Karlsson.

Första perioden inleddes med chansbytarhockey innan Mora i matchens tredje byte kunde ta ledningen.

Efter det så var det mest hemmalaget som stod för det fina i kråksången och 2-0 kom också helt logiskt i power play genom Jens Jakobs som skar in från vänstersidan och pricksköt mycket fint vid Boråsmålvakten Pontus Hanssons vänstra stolpe.

Andra perioden var i det mesta sömnig och Borås gjorde inga riktiga försök att ta sig ifatt så när Daniel Viksten i Mora gjorde sitt andra mål för kvällen kändes det som en liten matchboll.

Dock bjöds Borås på ett ypperligt tillfälle till reducering när laget tilldömdes en straff efter drygt 16 minuters spel. Jens Karlsson förvaltade på bästa sätt och 3-1 efter två perioder kändes smickrande för Borås del.

Tredje perioden blev en total scenförändring och Jens Karlsson var mannen för dagen. 43 sekunder in på slutakten skarvade han in reduceringen till 3-2 och slet sedan för sitt lag hela den tredje perioden. Till slut kom också en kvittering i power play, målskytt då blev Per Fernhall.

Mora vann skotten med 39-28 men Borås vann matchen.

I den första perioden ådrog sig Moras Mike Owilli ett lårbensbrott efter en kraftig tackling och han kommer att opereras akut inatt. Spel den här säsongen är uteslutet enligt läkaren Thomas Marnéus.