fotboll

"Målet - en drömträff"

Uppdaterad 23.13
Åtvidaberg är tillbaka i fotbollsallsvenskan. Matchen mot Vasalund slutade 0-1 efter mål i den 90:e minuten av Haris Radetinac.
– Det är helt underbart, man kan kalla målet för en drömträff, säger Radetinac.
Senast Åtvidaberg spelade i fotbollens högsta serie var 1982.

–  Jag har gjort snyggare mål än det här, men det här målet var värt mest, säger Radetinac.

Vasalund öppnade bäst men fick efter bara fem minuter Kennedy Igboananike utvisad. ÅFF jobbade sig in mer och mer i matchen. I slutet av första halvlek hade Kristian Bergström ett bra skott på mål, men Vasalunds målvakt räddade.

Det tog ända till den 90:e minuten som dramat avgjordes. Kristian Bergström lade en frispark 30 meter från Vasalunds mål. Haris Radetinac satte sedan bollen i mål efter en tilltrasslad situation framför målet.

– Det tog en ofantlig tid innan bollen var i mål, tyckte Bergström efter slutsignalen.

Men nu är Åtvidaberg tillbaka i fotbollens finrum.

– Hela den här veckan har varit fantastisk spännande. Man har intalat sig själv att den här chansen får man aldrig mer, och nu tar vi den, säger en glad Bergström innan han lämnade konstgräset på Skytteholms IP.

I omklädningsrummet fortsatte sedan firandet.

– Vi ska fira ända tills vi somnar, sade Haris Radetinac.

– Just nu är det bara underbara känslor som snurrar i huvudet, sade tränaren Daniel Wiklund, som tog över efter Peter Swärdh som tränare i Åtvidaberg inför den här säsongen.

– Det är som Ingemar Stenmarck sa, det är konstigt att ju mer vi tränar ju mer tur har vi, sade Wiklund med tanke på att målet kom i den 90:e minuten.

På plats på Skytteholms IP i Solna fanns ÅFF-legendaren Ralf Edström, som fanns med under guldåren på 1970-talet. I dag är han expertkommentator hos Radiosporten.

– Det känns bra, sade han - tydligt rörd - några sekunder efter slutsignalen.

– Det här är otroligt, jag trodde aldrig laget skulle komma igen, säger SR Östergötlands fotbollsreporter Bosse Ohlsson, som spelade i Åtvidabergs FF under 1960-talet.

I omklädningsrummet efter matchen flödade champagnen, allsången och glädjen. Och från cd-spelaren hördes "tonight's gonna be a good night".
Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Peter Bengtsson
peter.bengtsson@sr.se
Bengt Skött
bengt.skott@sr.se