MELODIFESTIVALEN

Svårt få biljetter för handikappade

Det har varit stor belastning på både Ticnets hemsida och turistbyrån i Örnsköldsvik sedan biljetter till Melodifestivalens deltävling släpptes. Det har varit svårt att boka biljetter på internet och via telefon. För Sven-Åke Sjödin från Kramfors är det här ett problem. Han är rullstolsburen och måste boka specialplats för sin rullstol. Det måste han göra via telefon, men han kommer inte fram till vare sig Ticnet eller Turistbyrån i Örnsköldsvik.

– Jag hade laddat upp med alla telefonnummer nu på morgonen och har ringt till Ticnet. Det är antingen upptaget eller så säger de att det går lika bra att boka via internet. Men det är ju det som inte går, säger Sven-Åke Sjödin.

För Sven-Åke gäller det att ha framförhållning när han vill boka biljetter till något evenemang som han är intresserad av att se. Han måste kolla upp möjligheterna till speciella platser för rullstolsburna.

– Det är ju inte så att det är så lätt att beställa via nätet som det är för icke funktionshindrade. Då går det ju att gå in på nätet och beställa. Men sitter man i rullstol så innebär det att man måste ringa och beställa, säger han.

Sven-Åke har varit och kollat på hockey i Örnsköldsvik. Då fick han kontakta en handikapporganisation för att se till att han fick en lämplig plats. Men nu till Melodifestivalen måste han ringa Ticnet för att boka sin biljett, dit han alltså inte kommer fram. Det här är något som han är väldigt kritisk emot.

– Det är i alla fall ett problem, det går inte lika lätt att beställa biljett om man sitter i rullstol, säger Sven-Åke Sjödin.

Sent omsider fick Sven-Åke i alla fall sina biljetter. Alla biljetter till deltävlingen sålde för övrigt slut under dagen idag.

Gabriella Karlsson
gabriella.karlsson@sr.se