21/10 Onsdag Drakflygning på höstlovet

Drakflygning inte bara för barn
(ca 8:20)
Det är höstlov för våra skolbarn och vissa vuxna och för de som inte bara vill sitta hemma så finns det lite roliga aktiviteter att göra denna vecka, bland annat kan man prova på att bygga och flyga drakar och det var det Jael Söderlund i går provade på hos Johan Hallin.

Kampen om Kappelshamn fortsätter
(ca 7:15)
I går hölls ett möte där man bjöd in politiker för att stoppa beslutet om att sälja hamnen i Kappelshamn. Och de flesta röster som vi hört är hittills emot en försäljning och man vill att kommunen ska vänta med att sälja hamnen.

Geab bryter elen
(ca 7:35)
Idag eller imorgon kan era lampor börja blinka lite eller så blir det lite strömavbrott, men bara en kvart, då Geab ska se över elförsörjningen på Gotland.

Gotländskt företag utsedd till årets Gasell
(ca 8:10)
För tionde året i rad utser tidningen Dagens industri "Sveriges Gasell", alltså det snabbast växande företaget i varje län. I år blev Wisby assistans årets gasell på Gotland. Vi pratade med företagets ägare Carina Funck.

Värnpliktiga tvingades krypa byxlösa i Karlsborg
(ca 8:45)
Värnpliktiga bestraffades då en grupp värnpliktiga på K3, då de tvingades krypa runt en fotbollsplan med neddragna byxor. Det var straffet för att befälet tyckte att de hade packat för mycket kläder när de skulle på en överlevnadskurs. F.d plutonchefen Bengt Söderlund ogillar skarpt denna sort av penalism.