Örerbo

"Vill inte ha med oss från Vivalla"

Det är inte bara de försent betalade räkningarna som är orsaken till att Vivalla Star IF inte får vara med i seriespelet i vinter.

- Jag får känslan av att förbundet inte vill ha med mindre föreningar, och framför allt inte oss som kommer från Vivalla, säger Nur Gutale, fotbollsledare och sitter i Vivalla Stars styrelse.

Vi har tidigare i dag berättat att 122 ungdomar i fotbollsföreningen Vivalla Star IF i Örebro går miste om seriespel i vinter.

Raul Björk är ordförande för Örebro Läns Fotbollförbund, som uteslöt Vivalla Star från seriespelet,  menar att de inte kastat ut någon, utan att förbundet erbjuder avbetalningsplaner och liknande för att man ska kunna finnas kvar.

- Det här är ett beslut vi har sedan två år tillbaka, att har man inte betalat avgifterna till förbundet så kan man inte delta i tävling, säger han.

Är det ingen annan klubb som är med i seriespelet i vinter som har obetalda avgifter?

- Nej, inte enligt den redovisning som vi har fått, säger Raul Björk.

Nur Gutale är upprörd över att 122 barn och ungdomar drabbas, och tycker inte att klubben varnades tillräckligt. Och nu går det inte att göra nåt åt saken, menar han.

- Det är någon som fattar beslut och så finns det ingen att överklaga till. Det tycker jag är ett väldigt dåligt demokratiskt system, och det här har varit väldigt dåligt skött av förbundet, säger Nur Gutale i Vivalla Star IF.

Anna Björndahl
anna.bjorndahl@sr.se