Stuffe och Jenny behöver nya hem!

Torsdag den 29:e oktober ska Morgonpasset i p3 hjälpa katterna Stuffe och Jenny att hitta ett nytt hem! Just nu bor de på ett katthem, men vi vill hitta nya ägare åt dem!

Är du intreserad av att bli husse eller matte åt någon av katterna? Skicka ett mail till oss (p3morgonpasset@sr.se) och skriv lite om dig själv om ditt hem och varför du vill ha en katt! Glöm inte att skriva ditt telefonnummer och märkmailet "Katthjälp". Läs mer här nedan om katterna och vilka krav du måste uppfylla.¨

OBS: Katterna kostar 1000 kronor var, och pengarna går till Musikhjälpen!

* Katterna ska såklart behandlas väl och inte utsättas för djurplågeri, stress eller experiment.

* Katterna får inte lämnas ensamma mer än 12 timmar (mer än vid enstaka fall) om de inte har sällskap av en annan katt.

* Katten får inte vistas på en yta mindre än 25 kvm, mer än 3 dygn, om det iinte är tillfälligt till exempel under ett veterinärbesök eller kattpensionat.

* Katten blir försäkrad när du tar hand om den och fortsätter att vara försäkrad under resten av sin livstid.

* Vara beredd på att en representant för katthemmet kommer på hembesök för att godkänna dig som ny ägare och håller kontakten för att se hur katten har det. Om katten måste omplaceras eller avlivas ska även det göras i samråd med katthemmet.

Men vilka katter rör det sig om? Jo, dessa krabater!

Stuffe

"Stuffe är ca 2 år. Han hittades utomhus där han fick gå och vänta ungefär 3 veckor innan katthemmet hade möjlighet att ta in honom. Stuffe har helt klart haft ett hem tidigare och har förmodligen blivit utkastad därifrån. Han är mycket social och lekfull. En fantastisk liten herre som behöver ett eget kärleksfullt hem."

Jenny N

"Ca 1 år. Det är en omplaceringskatt som togs hand om sedan förra ägaren inte kunde ha henne kvar. Den 14 april nedkom hon med 2 kattungar på katthemmet, som båda fått ett eget hem redan. Jenny N är en mycket social och kelig katt, som gärna busar när tillfälle ges. Hon behöver ett kärleksfullt hem där hon får utrymme för sin leklusta. Hon kommer att ge sin ägare mycket i gengäld."